1
Січень 2022року
слово редактора

Тренди-2022: найважливіше для бухгалтерії

Сподіваємося, що ви добре відпочили на свята, адже тепер треба опанувати численні зміни. Податкова реформа, тотальні РРО і ще купа нібито дрібниць, якими не можна знехтувати.

Але ви — далекоглядний бухгалтер ☺ Маєте передплату на «Головбух», тож швидко з усім впораєтеся. Вам не доведеться самотужки длубати нові закони та вишукувати пункт за пунктом, що змінилося. Експерти тижневика вже зробили це та підготували для вас роз’яснення.

То що ж врахувати із січня? Розглянемо все за порядком. Спочатку пробіжіться по всіх змінах коротко в головній статті номера, щоб отримати загальну картину та зрозуміти, де саме варто вчитатися глибше.

У свіжому номері є окремі інструкції щодо новацій для прибутківців, платників ПДВ, підприємств ІТ-галузі. Якщо сумніваєтеся, чи застосовувати РРО, скоригувати роботу допоможуть поради експерта. Зверніть увагу на статтю про податкові перевірки. Повноважень у ревізорів побільшало, але є й позитивні моменти.

Податкова соціальна пільга, розрахунок лікарняних за новою мінімалкою, помилки у зарплатній звітності — це не такі гучні теми, як податкова реформа. Але поточні завдання нікуди не поділися. Щоб не потонути в рутині, користуйтеся прикладами та шпаргалками від експертів «Головбуха» на шпальтах номера.

Звісно, це не всі новинки 2022 року. Та й на реформаторському законі зміни не закінчуються. У чиновників з’являються цікаві погляди на свої ж вигадки. Тож у наступних випусках чекайте цікаві коментарі та підказки, як працювати в новому році.


Для передплатників журналу працює цілодобова телефонна Гаряча лінія Головбуха.

Код доступу ми надсилаємо вам на електронну пошту в кожному листі-сповіщенні про вихід свіжого номера та інших листах від редакції.

Завжди раді допомогти!


З повагою
Ольга РЕШЕТОВА,
головний редактор

 
 
  • !
    •  
    Дмитро МИХАЙЛЕНКО, голова Редакційної ради, керуючий партнер юридичної компанії «Crowe LF Ukraine», голова Комітету підприємців з податкових питань при Торгово-промисловій палаті УкраїниТетяна ДОБРОДІЙ, головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
    Олександр ЄФІМОВ, адвокат, аудитор, доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, доктор філософії праваПетро КРИЧУН, президент Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України, канд. екон. наук (PhD), MBA, CFO групи компаній
    Микола МІШИН, партнер і керівник практики трансфертного ціноутворення в A1 ConsultingСергій РОГОЗНИЙ, сертифікований аудитор, юрист, керівник комітету з фінансів Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України
    Микола ЧМЕРУК, начальник Офісу великих платників податків ДПС 

Київ
2022